Acasă » Articole Duhovnicesti » Festivitatea de absolvire a unei noi generaţii de studenţi la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia

Festivitatea de absolvire a unei noi generaţii de studenţi la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia

mai 2010
L M M J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Calendar

mai 2010
L M M J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

„Să gândim frumos, ca să trăim frumos”

 

Să trăiţi în lumină, revărsând lumină!!!

 

      Într-o frumoasă zi de mai, când pentru fiecare student se apropie câteva saptămâni de foc, două generaţii de studenţi ai Facultăţii de Teologie Ortodoxă, şi-au luat la revedere de la profesori şi de la colegii mai mici.Aşa cum este tradiţia unei instituţii de învăţământ teologic, orice început şi orice sfârşit trebuie făcut cu Dumnezeu, de aceea în Capela „Sfinţii Trei Ierarhi” a Facultăţii de Teologie începând cu ora 9, a avut loc Sfânta Liturghie.

     Bucuria a fost cu atât mai mare cu cât în mijlocul studenţilor s-a aflat Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Alba Iuliei, înconjurat de preoţii profesori ai facultăţii, studenţi şi toţi cei dragi ai absolvenţilor care au venit să se împărtăşească de frumuseţea Sfintei Liturghii. În cuvântul pe care l-a rostit, Înaltpreasfinţia Sa a subliniat rolul important pe care studenţii Facultăţii de Teologie îl au într-o societate secularizată.

     După terminarea Sfintei Liturghii, profesorii, studenţii şi toţi invitaţii, au participat la cursul festiv care a avut loc în Aula „Dumitru Stăniloaie”, unde pe rând au luat cuvântul Părintele Decan Emil Jurcan, domnul rector al Universităţii „1 Decembrie 1918” Moise Achim, Părintele Asistent Dr. Alexandru Moldovan, un reprezentant din rândul absolvenţilor şi unul din cel al viitorilor absolvenţi.

     În calitate de îndumător al anului 4, Secţia Teologie Pastorală, părintele Alexandru Moldovan a făcut o mică paralelă între raportul pe care l-a avut Mântuitorul Hristos cu Apostolii, un raport de ucenicie, deseori apropiaţii Mântuitorului Îl numeau Învăţătorule. În continuare a vorbit despre faptul că fiecare student trebuie să fie conştient că viaţă nu poate fi fără griji, fără compromisuri,doar că trebuie să aibă tăria să zică DA în momentele dificile, să renunţe la lucrurile nefolositoare pentru ca să câştige ceva mai bun. De asemenea, rugăciunea trebuie să fie văzută ca pe o luptă, trebuie să aibă un plan duhovnicesc şi să fie făcută cu chibzuială şi discernământ, asemenea unui asediu unei ceteţi, iar această cetate este Împărăţia Cerurilor.

      Cuvântul de mulţumire şi de rămas bun a fost adresat din partea absolvenţilor de studentul Nistor Ioan, şeful de promoţie, care a adus mulţumiri profesorilor care i-au sprijinit şi i-au îndrumat în toţi aceşti ani petrecuţi pe băncile facultăţii, apoi le-a adus un cuvânt de mulţumire colegilor şi părinţilor care s-au trudit mult pentru ca ei să facă şcoală. Predarea simbolică a ştafetei a fost următorul moment al festivităţii, urmat apoi de discursul plin de emoţie al studentului Goga Alin din anul 3.

      Festivitatea s-a finalizat cu strigarea pentru ultima dată a catalogului în calitate de studenţi, iar despărţirea de colegi şi de cadrele didactice a fost foarte emoţionantă.

      În încheiere, Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei le-a pus la suflet studenţilor un frumos cuvânt: „ nu uitaţi că râvna, entuziasmul şi jertfelnicia, vă aduc la urmă bucuria”.

      ASCOR Alba Iulia le doreşte proaspeţilor absolvenţi mult succes la examenele care îi aşteaptă, spor în viaţă şi împlinirea misiunii pentru care au fost formaţi!

 Bogdan Laurențiu Urdaș           

Teologie Pastorala anul II


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: